Möt konstnären

Sujatha
Kristensen

Sujatha Kristensen, född 1986, är en svensk-dansk konstnär som är uppväxt i Sverige och Förenade Arab Emiraterna och som har bott runt om i hela världen.  Hennes målningar har stor variation även om hon på senaste tiden har skapat mycket i blåa toner.  Hennes skapande sker oftast med en baktanke och hon låter sedan intuition och utforskande ta henne vidare i processen till det färdiga resultatet.

Varför började du måla ?

Min hälsa har tyvärr successivt blivit sämre och sämre över tiden av mitt liv. Hade planer på att bli karriärskvinna med två universitetsutbildningar i ryggen. Men så blev det inte. När min hälsa var som värst kunde jag plötsligt inte ens klara av att gå till Ica o handla! Jag har fått lära mig ett helt nytt sätt att leva på. Mycket ensamhet och mycket hemma tid. Identitetskris. Vad kunde jag klara av som dessutom skulle kännas givande och lite kul? Då inskaffade jag några små canvasdukar o fingerfärg började jag måla. Idag använder jag mig av professionell färg och redskap och målar större. Konstnärskapet har blivit en otroligt stor och viktig del av mitt liv då det skapar syfte, kontakter och riktning i min vardag. Kanske även läkning.

Har det hänt något viktigt i din kreativa karriär som du vill dela ?

Hur målarprocessen liknar livet. Att man får möjlighet att träna på de känslor i livet man inte kanske är så bra på, så som frustration, misslyckande, missnöje och sedan kämpa och jobba sig igenom det för att nå ett önskvärt och tillfredsställande resultat i slutändan. Har varit extra jobbit och givande för mig som är perfektionist och absolut inte hade misslyckats mycket i mitt liv. Nu gör jag det ständigt på målarduken och hanterar det så mycket bättre! Tillslut blir det ofta ett “mästerverk” ur misslyckanden också ( ja, om jag jobbar igenom känslorna eller lyckas inte ge dem makt och sedan jobbar vidare på konstverket!)! :)

Hur ser din ateljé ut?

Ena sovrummet har blivit till min målarstudio. Där har jag en längre vägg med skruvar så att jag kan hänga canvasdukar på för att måla. Bord är viktigt för att kunna sitta o blanda färg eller när jag skapar landskapsmotiv på mindre tavlor som kräver platt underlag. Samt hyllor och förvaring för allt konstnärsmaterial.

Har du något verktyg som du bara "måsta ha"?

Det beror lite på vilken typ av motiv och därav teknik jag väljer att skapa. Men överlag så kökssvampar, palettknivar, skrapa, blå scotch tape, och penslar.

Hur kommer du in i "flow"?

Genom att bara börja måla och när det finns tid och ork över från dagen och det administrativt arbete som tyvärr utgör ca 85% av konstnärskapet. Jag är nattuggla, så riktigt bra skaparflow infinner sig lätt runt kl 23 eller midnatt! Eller på helger när jag inte gör administrativt arbete.

VILL DU SÄLJA KONST ONLINE?

Bli medlem i KL.ART

– Du får en egen egen marknadsplats utan provision
– privat community på Facebook
– utställnings möjligheter till lägre priser och provsion
– 15 % rabatt på konstnärsmaterial på Artmarket.se
– Promotad ï Konstlobbyns digitala kanaler.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Translate »