Möt konstnären Marie Hahn

Möt konstnären

Marie Hahn

Beskydd
Marie är floristen som sadlade om till samtalsterapeut.

Hon har alltid älskat att skapa och måla och efter 20 års kreativs uppehåll tog hon tag i sitt skapande igen. Hon åkte på målarkurs till Indien och idag är måleriet hennes största passion.  Marie använder mestadels akryl och motiven har blivit människor och djur.

Varför började du och måla?

Jag är en kreativ person som behöver få utlopp för det. Har alltid skapat i någon form. Har hållit på med ommålning av möbel,  blomsterarrangemang och tavlor.  Det ger mig glädje.

Hur kommer du in i skaparflow?

Genom att börja måla bara så går jag in i en bubbla. Det känns som själen får ro, tankarna på allt yttre försvinner och det är total närvaro. Underbart!

Hur ser din atelje ut?

Min lilla ateljé är en hörna i mitt sovrum. Jag flyttar snart till större och kommer då få ett eget målarrum!

Verktyg som du jobbar med i din process?

Att få måla stort, släppa loss med stora penslar, schabloner, skrapor och den älskade vattensprutan. Det är så processen oftast börjar, utan någon plan. Har jag en plan så blir det nästan aldrig som jag tänkt innan, utan något helt annat.

Kan du berätta om nåt viktigt möte eller händelse i din kreativa karriär?

Jag åkte på en målarkurs 2019 till Indien. Där träffade jag Anna som gjorde att jag tog steget till en första utställning.
Det var året efter i gamla stan som vi hade utställning tillsammans. Sånt hade jag inte ens vågat drömma om! Den gav mersmak och ledde till flera

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Varukorg
Translate »